About us

 

Angelique Camman en Louisette Kloeg hebben in mei 2017 Kunstboutique opgericht. Kunstboutique is gespecialiseerd in grafisch werk van Kees van Dongen. Onze collectie bestaat uit litho’s, pochoirs en litho affiches.

Kunstboutique wil op een vernieuwende manier haar collectie presenteren. Naar onze mening staat kunst niet op zichzelf. De manier waarop je kunst beleeft wordt zeker ook bepaald door de omgeving waar je de kunst aanschouwt.
Dus niet alleen in een mooie galerie met strakke witte wanden maar ook in een meer huiselijke omgeving. Een ingerichte woonkamer kan net iets spannender worden door een kunstwerk toe te voegen. Ook een zakelijke omgeving kan een andere uitstraling krijgen door kunst.

Kunst is een persoonlijke beleving en zegt iets over de persoon of het bedrijf dat het kunstwerk heeft aangeschaft. Wij kiezen er dan ook voor om de collectie in een andere omgeving te presenteren dan in de traditionele, soms wat hoogdrempelige, galerie of kunstbeurs. De collectie wordt getoond door middel van wisselende verkoopexposities. Onze eerste verkoopexpositie tijdens Art Laren in een pop-up store was een groot succes. Ook worden wisselende delen van onze collectie op ongebruikelijke locaties getoond, zoals in de wachtkamer van een grote tandartsenpraktijk en in het proeflokaal van een wijnhandel.

De collectie is te zien op onze website, maar uiteraard is het mogelijk dat wij bij u thuis of op kantoor langskomen om de werken te laten zien, zodat u kunt ervaren hoe een kunstwerk in uw eigen omgeving tot zijn recht komt (in overleg kan het werk ook enige tijd in consignatie bij u op locatie hangen). Aan interieurstylisten bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze collectie bij presentaties en interieurprojecten.

Vanuit onze gezamenlijke passie blijven wij steeds zoeken naar mooie aanvullingen op onze interessante collectie. Op onze website vindt u steeds de door ons aangekochte werken. Wij streven ernaar de collectie te laten bestaan uit werken die kenmerkend zijn voor het oeuvre van Kees van Dongen, zoals zijn portretten van vrouwen (die vaak met een enkele schets raak zijn neergezet), het straatbeeld van Parijs zoals Montmartre en Place Vendôme, en de stranden van Deauville. Vanuit onze gezamenlijke passie hebben wij een mooie collectie voor U samen kunnen stellen waar je nooit op uitgekeken raakt en uw interieur zal verrijken en persoonlijk maakt.